Doopdienst, 3 februari 2013, 10:00uur.

Zondag 3 februari wordt Jarno Jermy van der Horst gedoopt, zoontje van Jan en Herma van der Horst, van Rootselaarstraat 14.
In deze dienst lezen we verder uit 1 Petrus. We lezen over slaven, vrouwen en mannen die van Petrus te horen krijgen hoe ze in hun positie God kunnen dienen. De tekstgedeeltes die we lezen staan op het eerste gezicht ver van ons af: gelukkig komen er in onze maatschappij geen slaven meer voor. De vrouw die ondergeschikt is aan de man zoals dat in de tijd van Petrus ging herkennen wij ook niet meer direct in onze westerse maatschappij. Toch schrappen we deze gedeeltes niet uit de bijbel, omdat ondanks alle verschillen met de tijd waarin wij leven, we geloven dat de bijbel een boek is wat tijdloze aanwijzingen bevat van God zelf (1 Petrus 2:18-3:7).