Kerkdienst, 3 maart 2013, 10:00uur.

In deze 40 dagentijd lezen we de bijbelgedeeltes die opgenomen zijn in het project van de kindernevendienst.
Zondag 3 maart is dat Lucas 13:1-9 waar Jezus op weg is naar Jeruzalem, en onderweg onderwijs geeft. Dat zijn vaak pittige confrontaties geweest tussen Jezus en de mensen tot wie hij zich richtte. Misschien is ons beeld van Jezus wel te zoetsappig als een aardige man die met iedereen vriendelijk omging. Het leek bovendien of Jezus zijn voorkeuren had: hij botste vaak heftig met de religieuze leiders en hij was zachtmoedig en geduldig naar de mensen die wij vandaag randkerkelijken of asocialen zouden noemen. We lezen in Lucas 13 over een gesprek wat gaat over de vraag of mensen die vermoord werden of omkwamen bij een ongeluk, grotere zondaren zijn dan anderen. Daarna vertelt Jezus een gelijkenis over een vijgenboom waarin de beheerder van de wijngaard opkomt voor deze vijgenboom die nog steeds geen vruchten voortbrengt. Wat hebben beide gedeeltes met elkaar te maken?