Kerkdienst, 10 maart 2013, 10:00uur.

Misschien is het wel het bekendste verhaal uit de bijbel, wat we vaak de titel geven 'De verloren zoon'.
Niet alleen bekend, het is volgens mij ook een van de mooiste verhalen uit de bijbel. Er staan echter ook twee gelijkenissen voor: de gelijkenis van het verloren schaap en de gelijkenis van de verloren penning. Jezus zorgt voor een zorgvuldige opbouw van zijn verhalen en doet dat niet voor niets. Hij werkt toe naar een climax. Maar die blijkt uiteindelijk te eindigen in een anticlimax! Want de oudste zoon in het verhaal van de zoon die weer terugkeert bij zijn vader heeft geen boodschap aan de terugkeer van zijn broer. Dat verhaal vertelt Jezus aan de schriftgeleerden en Farizeeën die geen boodschap hebben aan Jezus manier van doen door met zondaren en tollenaren op te trekken. Onbestaanbaar voor de religieuze leiders!
Er zijn vele manieren om naar deze verhalen te kijken. We doen dat zondag 10 maart in vogelvlucht om zo ook zelf in de spiegel, die Jezus in deze gelijkenissen aanreikt, te kunnen kijken.

datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00

datum en tijdstip 05-04-2020 om 18:45