Diensten rondom Pasen

Vanavond, Goede Vrijdag, vieren we het avondmaal. We lezen verder uit Lucas 23. We zien dat Jezus sterft en op dat moment scheurt het voorhangsel in de tempel doormidden. Een teken wat voor niemand te zien was, maar wel veelbetekenend. Christenen die jaren daarna leefden, zoals de schrijver van de brief aan de Hebreeën kon daardoor begrijpen dat Jezus de nieuwe hogepriester was én ook een nieuwe manier van omgang met God mogelijk maakte.

Op zaterdag komen we bij elkaar om een aantal liederen te zingen, te bidden, alvast letterlijk het licht van Pasen te ontsteken én er is de mogelijkheid om onze doop te vernieuwen.

Zondag mogen we dan Pasen vieren! We lezen verder uit Lucas en volgen zo ook het project van de kindernevendienst. We zien in de verhalen bij de evangelisten vooral twijfelende vrouwen en discipelen aan de opstanding van Jezus. Terwijl in de brieven van Paulus en Petrus met zoveel zekerheid het feit van de opstanding doorgegeven wordt. Een opvallende tegenstelling die ons zeker vandaag véél te zeggen heeft.