Kerkdienst & Zangdienst. 22 september 2013

Zondagochtend 22 september vervolgen we onze lezing uit het boek Prediker. In hoofdstuk 7 maakt Prediker het wel heel bont door te stellen dat je beter in een sterfhuis kunt zijn dan in een huis vol feest.
Daarnaast geeft hij in dit hoofdstuk ook aan dat je beter maar niet al te rechtvaardig kunt zijn en jezelf niet al te veel wijsheid moet aanmeten. Net zo goed moet je niet al te onrechtvaardig zijn want dan richt je jezelf te gronde. Het lijkt alsof hij een gulden middenweg voorschrijft. En dat is toch weer niet wat we in de bijbel lezen. Voor neutraliteit geen plaats, integendeel: volg de Here God met heel je hart en met heel je ziel!
Een boeiende man die Prediker, die ons aan het nadenken wil zetten, om zo open te staan voor God en voor de werkelijkheid van het echte leven.
We hopen dat we zondag door hem geholpen worden om ook God na te kunnen volgen in de soms rauwe werkelijkheid van ons leven.
We zingen de volgende liederen:
Psalm 75:1,7
Psalm 24:1,4,5
Gezang 90:1,2
Gezang 90:5,6
Psalm 42:1,3,5
Gezang 435:1,2,3
Kinderlied EL 476
Gezang 429:1,2,3

In de avonddienst is er de zangdienst. Een koortje van gemeenteleden werkt hier aan mee. We zullen het Luther Avondgebed zingend bidden. We leren een wat minder bekend lied en zingen verder bekende liederen Abba Vader, Jezus vol liefde U wilt ons leiden,
Heer, wees mijn gids – Johan de Heer 569.