Kerkdienst & Jeugddienst. 29 september 2013

We komen langzamerhand aan het einde van het boek Prediker. Hij lijkt soms iemand te zijn die somber, zelfs cynisch aangeeft dat alles toch geen zin heeft. Wat heeft het voor zin om je druk te maken? Wat haalt het allemaal uit? Wat levert het op? Je opvolger gaat er mee aan de haal, uiteindelijk ben je hier slechts een aantal jaren op de aarde en de aarde draait gewoon verder.
Maar in hoofstuk 11 komen we opeens een aantal aansporingen tegen die aan mensen vragen niet bij de pakken neer te zitten, maar te werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. O ja, natuurlijk, Prediker zou Prediker niet zijn als hij ook niet oproept om te genieten!
In de dienst proberen we de uitspraken te plaatsen in het verband van alles wat Prediker tot nu toe gezegd heeft én in het verband van de boodschap van de bijbel. Dat doen we met name door liederen te zingen en te bidden en zo ons proberen af te stemmen op onze Schepper en Redder en ook zo onze zegeningen te tellen!
De volgende liederen en bijbelgedeeltes komen aan de orde:
Gezang 14:1,5
Psalm 138:1,4
Psalm 142:1,2,6,7
Gezang 424:1,2
Evangelische Liedbundel 327 (2x)
Kinderlied: EL 426
Gezang 466:1,2