Welkom, [nieuwe] mailontvangers!

Vanochtend na de eredienst zijn er veel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen voor de informatiemail.
Hierbij een testmail.

Lees de laatste overdenkingen van Ds Versteeg door hier te klikken
Ook alle overdenkingen van Prediker zijn na te lezen op de site.

Klik hier voor het laatste nieuws

Iets om over na te denken:
Twee bevriende collega's fietsen elke dag samen naar hun werk. Naast hun werk in een groot kantoorpand, ligt een prachtig park waar ze elke pauze een wandeling maken. Op een dag als ze s’ morgens gehaast naar hun werk fietsen, zit er in het park een oude man op een bankje. De man kijkt wat verward naar de mannen terwijl hij ze goede morgen wenst.

De mannen gaan aan het werk en lopen in hun pauze door het park en de oude man zit nog steeds op het bankje voor zich uit te staren. De ene man zegt tegen zijn collega:” Moeten we niet even met die man praten, hij zit hier al een hele poos.” “Ach”, zegt zijn collega, het zal wel een vreemde vogel zijn, of een zwerver, pas maar op straks berooft hij je nog. Mij niet gezien, ik blijf uit zijn buurt.”

Als de mannen naar huis fietsen na een lange werkdag, fietsen ze door het park en zien nog steeds de oude man helemaal alleen in elkaar gedoken op het bankje zitten. De ene man roept gelijk: “Zie je wel, een zwerver, pffff en jij wou nog wel met hem gaan praten.'' Ze passeren de man, en deze kijkt hun angstig aan en groet de twee mannen. Nadat de man op het bankje uit het zicht is stopt de ene man en zegt: “Het zit me niet lekker, ik ga terug.” De andere man verklaart hem voor gek, maar wil zijn collega ook niet alleen laten en volgt gedwee, met zijn mobiele telefoon in zijn hand, je weet immers maar nooit.

Bij de oude man aangekomen stapt hij af en spreekt de oude man aan: “Sorry dat ik u lastig val maar is er soms een reden dat u hier al de hele dag zit?” De oude man breekt uit in tranen en vertelt dat hij een eindje was gaan wandelen zoals hij dat elke morgen deed samen met zijn vrouw, en dat zijn vrouw helaas pas geleden is overleden. Sindsdien is hij erg vaak in de war en weet hij eigenlijk de weg niet meer naar zijn huis. De mannen ondernemen direct actie en weten na veel bellen een familielid te vinden waar ze de man heenbrengen.

Soms is het zo dat we direct onze conclusie trekken zonder na te denken over het verdriet en de pijn die bij iemand kan leven, vaak leven we meer op ons zelf, en niet met de mensen om ons heen. We vergeten dat we lid zijn van een grote kudde en dat we elkaar moeten steunen en begeleiden. We moeten betrokken zijn met elkaar, om elkaar te kunnen begrijpen en te kunnen helpen. Want als er ergens helemaal alleen een gewond schaap is vindt niemand hem. Als we in een kudde lopen kunnen we elkaars pijn en verdriet zien, en elkaar helpen.
Daarom moeten we vertrouwen dat we er samen komen, en niet alleen op pad gaan. Want als wij nu een kudde vormen, een gemeente, en wij met alle schaapjes samen op een plek staan en elkaar helpen, dan hoeft onze herder ons alleen nog maar te leiden naar het juiste pad. En hoeft hij ons niet eerst samen te brengen.

Zo werkt het natuurlijk ook in de kindernevendienst en vandaar dat dat de leiding ook erg blij zijn om hier deel van uit te maken. Niet alleen brengen wij de kudde samen, maar we leren ook de kinderen om samen 1 te zijn als kerk en gemeente. En mochten wij niet meemaken dat de HEER op aarde terugkomt, dan hebben we onze kudde in ieder geval samen gebracht. En dan zullen de kinderen straks de kudde verder leiden en voorbereiden voor de komst van onze herder, onze HEER.