Bedankt namens stichting Nijkerk voor Gruisor.

Al lange tijd steunt de stichting nijkerk voor gruisor het zigeuner schooltje in Csoka. In het begin waren dat voornamelijk schoolspullen. Voor een aantal jaren terug zijn we begonnen met het verstrekken van soep en brood. Hierdoor is de schoolgang toegenomen van 7 naar ca. 27 kinderen. Ouders sturen nu hun kinderen naar school omdat ze daar tenminste eten krijgen.  Nu is het een groot verschil of we voor 7 kinderen brood kopen of voor 27 kinderen. Maar mede dankzij de diaconie kunnen we dit blijven doen.

Via John van Kasteel krijgen we soep in groot verpakking en de schooljuf koopt brood en soms wat vermicelli. Iedere ochtend maakt ze voordat ze naar school gaat eerst de soep. (waar vind je nog zulke juffen). Laatst hebben we wat extra’s kunnen doen, zodat ze met alle kinderen naar de dierentuin kon. (zie foto)

Diaconie en sponsoren BEDANKT!!!!!!!!!!!!!!