Kerkdienst. 22 december 2013, 10:00 uur

A.s. zondag al weer de laatste zondag van Advent. Een paar dagen later vieren we dan Kerst.
Voor sommige mensen is geloven iets wat plaatsvindt in hun hart. Het heeft vooral met wel en niet voelen te maken.
Voor weer anderen heeft het vooral te maken met wat je doet. Je kunt mooie woorden gebruiken, maar als er niets van te zien is stelt het nog niet zoveel voor. Daarom is het goed dat we in de periode van Advent uit één van de profeten, Micha, lezen. Profeten maken die tegenstelling niet zo: het gaat hen om de daden van mensen, maar ook het vertrouwen van mensen op hun God. Ze laten ook zien dat God boos kan zijn. Zo intens boos dat HIj zijn volk ook straft. Wat betekent dat voor ons? Hoe gaan wij met boosheid om? Geen makkelijke vragen, maar wel vragen die we elkaar mogen stellen naar aanleiding van dit bijbelgedeelte. En de bijbel is niet alleen bedoeld om vragen te stellen, maar ook om ons antwoorden te geven.
We lezen uit Micha 7:7-20