Viering Heilig Avondmaal. 12 januari 2014, 10:00 uur

A.s. zondag vieren we het heilig avondmaal. In de morgendienst is er een overweging naar aanleiding van Filippenzen 4:4-7.
Paulus roept op om niet bezorgd te zijn en hij roept ook om blij te zijn. Wanneer ik dat zo zeg, dan doe ik Paulus geen recht.
HIj zegt: Verheugt u in de Heer. En over zorgen maken: Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden.
Het is geen algemene oproep tot blijdschap en geen zorgen maken, maar deze wordt gedaan vanuit de verbinding die de Filippenzen hebben gekregen met Jezus.
In de ochtenddienst stippen we belangrijke elementen uit deze woorden aan, als voorbereiding op de viering van het avondmaal. In de avonddienst maken we een langere tocht door de bijbel, om dan uit te komen bij deze woorden van Paulus. We hebben 's avonds de viering van het avondmaal achter ons en kunnen dan ook iets dieper ingaan tegen welke achtergrond deze woorden klinken.

kerkdienst/Zendingsdienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10:00