Alphacursus Alphacursus
De Alphacursus van 2019 gaat niet door.
Naar verwachting wordt in januari 2020 weer een Alpha-cursus georganiseerd door de Grote Kerk, Gereformeerde kerk en onze kerk gezamenlijk.
De Alpha-cursus is een kennismakingscursus over het christelijk geloof voor mensen die hier geen kennis van hebben en die er wel meer over zouden willen weten, en voor mensen die de grondbeginselen van het geloof weer eens willen ophalen.
Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding. In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt hierover doorgepraat.
Alpha is er voor iedereen! Speciaal voor:
  • mensen die geen christelijke achtergrond hebben;
  • mensen die pas christen zijn geworden;
  • mensen die nieuw zijn in de kerk;
  • mensen die de basiselementen van het christelijk geloof weer eens willen doornemen.
De Alpha-cursus is helemaal gratis.
U krijgt een werkboekje dat bij de cursus hoort. Hoewel het een ‘cursus’ betreft, hoeft u geen huiswerk te maken. In het werkboekje kunt u, als u dit wenst, aantekeningen maken.
De Alpha-cursus wordt in tien avonden gegeven. De leiding zal in handen zijn van een vertegenwoordiging van de Gereformeerde Kerk en van beide andere kerken.

Wanneer: 10 avonden, vanaf januari 2020 (zie dan het kerkblad)
Tijd: 19.00 - 22.00 uur (incl. maaltijd) in een van de kerkelijke bijgebouwen.

kerkdienst/Zendingsdienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10:00