» Home » Bezoeker? Welkom
3) Wat kan ik verwachten? 3) Wat kan ik verwachten?

Binnenkomst.
Bij binnenkomst staat er een ouderling bij de deur om iedereen te verwelkomen. Als er vragen zijn is dit de aangewezen persoon om ze te beantwoorden; waar kun je gaan zitten, waar kun je een psalmboekje vinden als je deze niet bij je hebt, waar kunnen de kinderen heen. De ouderling weet het allemaal!

De dienst.
Als er een plekje gevonden is begint de dienst. Op sommige zondagen hebben we erediensten met een speciaal karakter. Hier kunt u lezen welke diensten er zijn.
Tijdens de eredienst beginnen we met een lied, daarna komt de kerkenraad binnen. Er volgt het welkom en de mededelingen. De paaskaars wordt aangestoken door een kind. We zingen psalmen en gezangen van de nieuwe berijming.

Tijdens de dienst verlaten de kinderen van de midden-, en bovenbouw (groep 3 t/m 8) de kerkzaal voor een eigen nevendienst. De kinderen nemen een brandende lantaarn mee. Met het licht dat naar Jezus verwijst gaan zij naar hun eigen dienst.
In de kerk zingen we liederen, lezen we uit de bijbel en volgt de uitleg en verkondiging. Daarna zingen we een lied en volgt de collecte.

Tijdens de collecte komen alle kinderen van de kindernevendienst terug. Vervolgens zal de predikant ons voorgaan in gebed. Onderwerpen voor de gebeden kunnen bij binnenkomst via de ingang aan de Nieuwe kerkstraat in het gebedenboek geschreven worden. Na de voorbeden volgt een moment van persoonlijk stil bidden. De gebeden worden afgesloten met het gezamenlijk bidden van het Onze Vader.

Praktisch.
Via beide ingangen ben je welkom en kun je je jas ophangen. Vanaf de ingang bij de van Noortstraat kom je in de hal bij de toiletten en de ingang naar ‘de Steiger’.

Na afloop.
Na de dienst nodigen we u uit in de Steiger. Hier komen we samen om met elkaar een kopje koffie, thee of limonade te drinken met iets lekkers, waar volop gelegenheid is om gezellig na te praten en met elkaar in gesprek te zijn.